Басейни

   На тази страница ще намерите разнообразна информация и съвети отнасящи се до строителството и поддръжката на басейни. Тук можете да направите и първата стъпка за реализирането на този проект като се свържете с нас.

   Накратко най-важното:

 

Защо да имам басейн в двора си?

   Независимо дали това е дълго планирана идея или нещо, което Ви е хрумнало наскоро, причините да построите басейн в двора си могат да са безброй...

  • Да намерите убежище в летните горещини
  • Да имате удобно място за организиране на партита, забавления или просто да сте "нещо повече"
  • Ходенето на обществен басейн не Ви е по вкуса
  • Здравословен начин на живот и физическа активност у дома, вместо в задушната обстановка на залата за упражнения
  • Почивка, релаксация и излежаване

   Фамилни ваканции у дома!

  • Барбекю за вечеря, даже и когато навън е горещо
  • Място за събиране на семейството на открито
  • Игри в басейна и много вълнуващи забавления със семейството

   Други причини...

  • Ние строим басейни, по Вашия бюджет - малък или голям
  • Нашият екип е най-добрият в строителството на басейни по индивидуална поръчка
  • Използваме само най-надеждните и издържливи продукти
  • Ние сме винаги на разположение да отговорим на въпросите Ви или да Ви помогнем при нужда
  • Работим бързо и точно! При нас няма чакане, неотговорени телефонни позвънявания или пропуснати срещи
  • Строили сме всичко! От природни, тихи кътчета до модерни забележителности.
  • Нашите клиенти са доволни от нас

   След завършване на обекта ще се свържем с Вас за да сме сигурни, че сте доволни!

Към началото Към началото

Преди да започнете

   Ако все още не сте решили какъв да бъде Вашият басейн, следната информация може да Ви помогне да направите разумен избор:

  • Добре проектиран и поддържан басейн може да се превърне в основно място за отмора, игри и дори спорт, в място където се събират роднини и приятели или просто в притегателна точка в летните горещини. Помислете за това кой и с какви цели ще използва басейна, ще има ли деца, които ще го ползват и ако има колко големи ще са те. От отговорите на тези въпроси ще зависи формата и дълбочината на басейна. Например, ако ползвате басейна предимно за игри е добре максималната му дълбочина да бъде до 1.60 м (басейн с еднаква дълбочина от 1.20 м би бил идеален за целта). Ако пък ще има деца, ползващи басейна, трябва да се предвиди или специална, по плитка секция за тях или по-добре разграничена плитка част. При първата си среща с нас, ще Ви бъдем максимално полезни ако предварително сте обмислили тези въпроси.

  • Басейн, умело съчетан с останалата част от дворното място увеличава стойноста на имота. Не е целесъобразно да монтирате евтин басейн от стъклопласт до къща струваща 100 000 евро. Професионалния дизайн и изпълнение на басейна и обстановката около него придават завършен вид на всяко дворно място.

  • Обмислете какъв да бъде бъджета за построяването на басейна - каква максимална сума сте готови да заделите за изпълнението му и за оформяне на пространството около него. Така няма да се окажете в положението с наполвина завършен обект, който вместо да Ви доставя удоволствие ще Ви причинява неудобство. Също така, предварително определена сума ще бъде полезна, тъй като ще можем да Ви предложим най-добрите варианти за определения от Вас бюджет.

Към началото Към началото

Не мога да реша какъв да бъде дизайна на басейна. Има ли примерни модели?

   Какво трябва да имам предвид преди да разгледам примерните дизайни. - Басейнът е значителна инвестиция. Много неща трябва да се обмислят преди да изберете точния дизайн. Също както при всяка инвестиция е добре да разполагате с по-подробна информация. Потърсете в Интернет, попитайте Ваши приятели и семейството си какво при басейните им харесва и какво не. Огледайте и двора си за идеи от какво има нужда там. Проектантите на ВИТЕХ ЕООД са специалисти и важна част от тяхната работа е да Ви помогнат да планирате басейн, който би бил най-подходящия за Вас.

   Как аз и моето семейство ще използваме новия басейн? - Съберете цялото семейство и обсъдете как всеки смята да използва басейна днес и за в бъдеще. Имате ли планове за много игри и развлечения? Важно ли е да има възможност за плуване и физическа активност? Някои от отговорите могат да Ви изненадат. Запишете ги и ги запазете като се връщате към тях от време на време.

   Колко голям да бъде басейна? - Донякъде строенето на басейн е като строенето на къща. Например, Вие вероятно не бихте си купили малка къща ако имате голямао семейство. Бихте се спрели на къща, в която има много място. От друга страна, ако това е първата ви покупка на собствено жилище, бюджетът може да е решаващ. Същото се отнася и за басейните. Помислете за нуждите на Вашето семейство и бъдете реалисти по отношение на бюджета, който имате на разположение. С малко предварително планиране и с помощта на нашите специалисти проектанти, ще имате басейн, който с години ще бъде източник на удовлетворение.

   Има ли готови басейни, които мога да разгледам? - Разбира се. Имаме построени красиви басейни, които можете да видите. Някои от нашите клиенти са готови да отворят вратите на къщите си за да можем да Ви покажем някои от дизайните, които сме създали. Опитваме се да уловим красотата на басейните със снимки, но много често това, което наистина помага е да се види всичко на живо. Попитайте някой от нашите представители за възможен ден и час, в който ще можете да се запознаете с построеното от нас.

   Как да определя дизайна и местопложението на моя басейн? - Има много неща, които трябва да обмислите при избора на местопложение на басейна. Помислете за целия изглед на имота и си отговорете на следните въпроси. Къде ще седя, когато гледам към басейна? Коя гледка е важна за мен, когато гледам към басейна през прозореца на къщата? Къде изгрява и залязва слънцето? Как новото или вече съществуващо оформление на дворното място ще се съчетае с новия басейн? Има ли определено място за барбекю и ядене в общия план? Има ли нужда от допълнително място за шезлонги за слънчеви бани. Запишете си отговорите на тези въпроси. Представител на ВИТЕХ ЕООД ще Ви посети и ще направи необходимите замервания на дворното Ви място като ще имате възможност да обсъдите всичко, което представлява интерес за Вас до най-малката подробност. Моля имайте предвид, че понякога надземни и подземни комуникации са решаващи при определянето на местоположението, но това зависи от конкретната ситуация.

   Каква да е формата на басейна? - Знаете ли, че през 50-те години най-популярната форма за басейн е била правоъгълната? Днес формата на басейна е ограничена само от Вашето въображение. Можем да изпълним всяка форма и големина басейн, която можете да си представите. Това е една от причините, която прави притежанието на изпълнен от ВИТЕХ ЕООД басейн толкова специално, можем да направим Вашия басейн единствено по рода си отражение на Вашето въображение. Картинката по-долу показва широко разпространени форми на басейни, ако все пак искате да се запознаете с примерни форми.

Към началото Към началото

Всички права запазени © 2005-2024 ВИТЕХ ЕООД. Поддържа се от ВИТЕХ ЕООД